Deze website gebruikt functionele cookiesOkay!

Keuze rechtsvorm

De keuze voor de rechtsvorm van uw onderneming hangt met name af van de bedrijfsrisico's en het bij de te verwachten bedrijfsresultaten voordeligste belastingregime (Inkomsten- of Vennootschapsbelasting).


Bij een eenmanszaak of Vennootschap onder Firma (VOF) geniet u de fiscaal aantrekkelijke Ondernemingsaftrek (Starters-, zelfstandigen-, en meewerkaftrek) en MKB-winstvrijstelling, maar bent u wel persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van uw onderneming. Doordat voornoemde fiscale voordelen bij een hogere netto jaarwinst afnemen, zullen de bedrijfsrisico's en het tarief van de vennootschapsbelasting aanleiding kunnen vormen voor een omzetting van de rechtsvorm naar een besloten vennootschap (BV).


Bij een besloten vennootschap (BV) is geen ondernemersaftrek en MKB-winstvrijstelling van toepassing, maar geldt (in beginsel) ook geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de schulden van de BV.

Wij zijn u graag van dienst bij de juiste keuze of wijziging van de rechtsvorm van uw onderneming.


Tevens kunnen wij u snel en voordelig van dienst zijn bij de juiste oprichting of beëindiging van uw BV, waarmee u onnodige accountantskosten kunt besparen en persoonlijke aansprakelijkheid kunt voorkomen.

Boekhouden SalarisadministratieJaarrekeningBelastingaangiftenWerkkostenregeling


Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via: 

telefoon: 035-2600260 |  online contactformulier | e-mail: info@axeau.nl